您所在的位置:首页 >> 学术动态

【校庆115周年学术活动预告】美国德克萨斯大学陈伟教授来我校讲学

发布日期:2017-09-11  浏览次数:42

时间:2017.9.15

地点:化行楼226报告厅

光动力(photodynamic therapy)和氧化治疗(oxidative therapy)做为新兴的癌症治疗方法一直受到关注。但光的穿透问题是这些方法发展的阻力,我们发展的纳米药可以直接用X- 光和微波激化来产生活性氧从而给这些方法的发展提供了新的活力。

Dr. Wei Chen is a lifelong professor of Nano-Bio Physics at the Physics Department, The University of Texas. He received his Ph. D. in Chemistry from Peking University, Beijing, China. In 2000, Dr. Chen joined Nomadics, where he serves as a senior and leading scientist in Nanotechnology. In 2006, he joined UTA as an assistant professor in Nano-Bio Physics and was promoted to associate professor in 2011 and a full professor in 2013. Dr. Chen pioneered the photostimulated luminescence of nanoparticles and the nanoparticle self-lighting photodynamic therapy for cancer treatment. So far, Dr. Chen has published more than 230 SCI papers in important international journals and his publications have been cited more than 8000 times and H-index is 45. He serves as the editor-in-chief of the American Scientific Publishers and Reviews in Nanoscience and Nanotechnology,the associate editor for Journal of Biomedical Nanotechnology published by American Scientific Publishers.

现应南京师范大学化学与材料科学学院周宁琳教授邀请来我校访问并进行学术报告,此次报告题目为:癌症光动力、微波氧化治疗及放射免疫治疗的可能结合。